kokopelli_logo4_frontpage

Fluit Workshops

Let the sound of the native flute bring you into the dimension of silence,
where real creations are made

Deze workshop is bedoeld voor de mensen die willen beginnen met het bespelen van de Indiaanse Fluit op een intuïtieve manier.
De Indiaanse fluit is één van de oudste instrumenten op aarde. De tonen van de fluiten worden al duizenden jaren gebruikt vanwege de helende werking op het lichaam en de geest. Door de pentatonische schaal laat de fluit zich zeer makkelijk bespelen.
Voor deze workshop heb je geen muzikale achtergrond nodig. Door het leren spelen op deze fluiten zul je jou intuïtieve en creatieve vaardigheden ontwikkelen, ervaar hierdoor een diepere connectie met jezelf. Tijdens de workshop geeft Michael verschillende miniconcertjes met verschillende Indiaanse fluiten, waardoor het leer proces nog sneller zal gaan.

 

 

Tijdens de workshop leer je het volgende:

De opbouw van de Indiaanse fluit, met de specifieke eigenschappen.
Het leren spelen van de pentatonische schaal.
Speciale vinger zettingen, die het mogelijk maken om het klank spectrum van de fluit uit te breiden.
Verschillende blaastechnieken (inleiding voor de gevorderden workshop)
Toevoegen van extra tonen aan de pentatonische schaal.
Verschillende technieken om speciale effecten te creëren.
Het toepassen van effecten in een fluit compositie die je leert tijdens de workshop. Door
gebruik van ondersteunende audio files kun je met plezier thuis oefenen.

Tijdens deze workshop gebruiken we les boek met alle belangrijke dingen die in de workshop behandeld worden, iedere cursist krijgt een download link om dit boek werk als PDF te downloaden. Na de workshop is het belangrijk om de informatie gelijk toe te passen door vaak te spelen, hierdoor wordt het nieuwe neuronetwerk wat je hebt opgebouwd tijdens de workshop versterkt.

Voor de workshop maakt Michael gebruik van een Red Kite Flute in G, dit is een fluit die hij zelf ook gebruikt tijdens zijn concerten. Deze fluit krijgt iedereen te leen tijdens de workshop, je kunt hem eventueel ook gelijk aanschaffen, of eventueel kiezen uit een andere fluit. Bekijk alvast onze mooie collectie Indiaanse Fluiten.

 

De cursisten krijgen na de workshop ook een link, waarmee ze in kunnen loggen op de member pagina van deze website. Hier is oefen materiaal voor verschillende fluiten te downloaden in de vorm van mp3 bestanden.

De workshops duren een hele dag van 10:00 uur tot 16:00, de lunch is NIET inbegrepen. Er is voldoende gelegenheid om zelf verschillende fluiten uit te proberen.

De prijs van een dag workshop is € 80,-

Kijk in de Agenda voor locaties en datums in Nederland en Belgie

 

Privélessen beginners en gevorderden.
Is het onmogelijk om aanwezig te zijn bij één van de workshops, maar je wilt toch graag de Indiaanse fluit leren te bespelen, dan kun je ook een privéworkshop volgen. Een privé workshop kost € 120,- en duurt 3,5 tot 4 uur, je leert alles wat hierboven is beschreven maar wel met het voordeel dat je alle aandacht krijgt waardoor het makkelijker is om sneller te leren. Voor de workshop moet je naar Vlissingen komen.Heb je zelf een groepje mensen?
Het is ook mogelijk om zelf een groepje samen te stellen en te zorgen voor een locatie, bijvoorbeeld in je eigen huis. Neem contact op voor meer informatie hierover.

Online Fluitcursus.

Als je geen mogelijkheid hebt om naar een workshop op locatie te komen, dan kun je eventueel ook de Online Fluit cursus volgen. Meer informatie, klik hier.